Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Windows 10: Η μεγάλη αναβάθμιση του Οκτωβρίου

Εικόνα του άρθρου Windows 10: Η μεγάλη αναβάθμιση του Οκτωβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2018, 13:24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Windows 10 October 2018» ονομάζεται η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, η οποία  ξεκίνησε ήδη και θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες ανά τον  κόσμο..

Όταν η αναβάθμιση έχει «κατέβει» αυτόματα στο μηχάνημα του χρήστη, αυτός θα κληθεί να την εγκαταστήσει στον χρόνο που θα επιλέξει. Αν κάποιος χρήστης έχει λόγο να επείγεται μπορεί χειροκίνητα να επιδιώξει να «κατεβάσει» την αναβάθμιση (μέσω του «Check for updates»), προτού έλθει η σειρά του.



Η νέα αναβάθμιση, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την καλύτερη «επικοινωνία» των Windows με τα λειτουργικά συστήματα Android της Google και iOS της Apple, μετά και το «θάνατο» του Windows Mobile για κινητές συσκευές. Τα νέα Windows θα περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή Your Phone, που θα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση μέσω του υπολογιστή του στις φωτογραφίες και στα κείμενα του Android smartphone του. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν στο PC τους ιστοσελίδες που βλέπουν στο κινητό τους.

Επίσης τα νέα Windows θα περιέχουν το εργαλείο SwiftKey που θα κάνει ακόμη πιο «έξυπνο» το εικονικό πληκτρολόγιο, προβλέποντας τι θέλει να γράψει ο χρήστης. Το SwiftKey είναι μια εφαρμογή της ομώνυμη;ς βρετανικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, την οποία εξαγόρασε η Microsoft το 2016.

Ακόμη, θα υπάρχει το νέο εργαλείο Cloud Clipboard, με το οποίο ο χρήστης θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να αντιγράφει ένα κείμενο ή μια εικόνα σε ένα PC και να το μεταφέρει σε ένα άλλο PC μέσω του υπολογιστικού «νέφους». Πατώντας Win key+V, θα κάνει copy-paste σε κείμενα ή εικόνες μεγέθους έως 1 ΜΒ.

Τα αναβαθμισμένα Windows θα περιλαμβάνουν επίσης 157 νέα εικονίδια emoji, βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης αρχείων, δυνατότητα ενσωμάτωσης τρισδιάστατων κινούμενων σχεδίων (animations) στο Word και στο PowerPoint, δυνατότητα του προγράμματος πλοήγησης Edge να μπλοκάρει το αυτόματο παίξιμο βιντεοκλίπ από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, ταχύτερο «κατέβασμα» αναβαθμίσεων κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back