Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW e-Crafter: Το ηλεκτροκίνητο του επαγγελματία

Εικόνα του άρθρου VW e-Crafter: Το ηλεκτροκίνητο του επαγγελματία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2019, 14:46
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο ηλεκτροκίνητο Volkswagen e-Crafter ήρθε για να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Με ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, με αυτονομία ηλεκτροκίνησης έως και 173 χιλιόμετρα και με μεγάλη άνεση και χώρους, κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον επαγγελματία.

Η Volkswagen αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της, προκειμένου να εξελίξει το μοντέλο. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι οδηγοί διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα. Αυτό το στοιχείο ελήφθη σοβαρά υπ' όψη, ώστε το νέο e-Crafter να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα.

Το e-Crafter εξελίχθηκε παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρες Euro-6 (TDI) που έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς την εκπομπή ρύπων. Αυτό εξασφάλισε ότι το e-Crafter είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να έχει βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξοικονόμηση χώρου με την τοποθέτηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. 

Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με τη διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά τη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας, ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back