Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen T-Cross

Εικόνα του άρθρου Volkswagen T-Cross
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2019, 21:28
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο VW T-Cross, το πρώτο μικρό SUV της εταιρείας, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις αγορές των τριών ηπείρων.

Το T-Cross, είναι ένα νέο SUV, ακόμη μικρότερο και επομένως καλύτερα προσαρμοσμένο στην πόλη από το T-Roc και ακόμα πιο συμπαγές από το Tiguan. Βασίζεται στη καινοτομική πλατφόρμα (MQB), η οποία επιτρέπει στον εμπρόσθιο άξονα κίνησης να τοποθετείται σε ιδανική θέση, προς το μπροστινό άκρο της κατασκευής. Το συνολικό μήκος 4,11 μ. και το μεταξόνιο 2,56 μ., καθόρισαν ένα αποτύπωμα το οποίο είναι γενναιόδωρο σε χώρους και μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες.

Για τη μέγιστη δυνατή ευελιξία στο εσωτερικό, το συρόμενο πίσω κάθισμα φέρει μηχανισμό μετακίνησης έως και κατά 14 εκατ. Έτσι αυξάνονται οι δυνατότητες διαμόρφωσης των χωρών και οι επιλογές για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 385 και 455 λίτρα. Χάρη στην πίσω πλάτη του καθίσματος που αναδιπλώνεται πλήρως ή εν μέρει, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης με όγκο αποθήκευσης έως και 1.281 λίτρα.


Κινητήρες

Υπάρχουν τέσσερις υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες, τρεις βενζίνης και ένας ντίζελ. Δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας τριών κυλίνδρων με χωρητικότητα 1.0, τεχνολογία TSI και με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης παράγουν 95 είτε 115 ίππους. Η κορυφαία βενζινοκίνητη πρόταση είναι ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 TSI με ισχύ 150 ίππων. Στην κατηγορία των ντίζελ, η πρόταση αφορά τη τετρακύλινδρη μονάδα 1.6 TDI 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d-TEMP.

Εξοπλισμός

Ο βασικός εξοπλισμός για το νέο T-Cross περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία προηγουμένως προορίζονταν για υψηλότερες κατηγορίες οχημάτων. Μαζί με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής του οχήματος και την υποδειγματική προστασία των επιβατών, τα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αυξάνουν την ασφάλεια, μειώνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης και βελτιώνουν την οδηγική άνεση.

Έχουν ήδη ενσωματωθεί στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα παρακολούθησης περιοχής Front Assist με σύστημα παρακολούθησης πεζών και σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης πόλεων, το Lane Assist, Hill Start Assist, το ενεργό σύστημα προστασίας επιβατών και σύστημα αλλαγής λωρίδων ανίχνευσης λυχνιών Blind Spot με ενσωματωμένο σύστημα ειδοποίησης πίσω οδικής κυκλοφορίας. Διατίθενται επίσης ως επιλογές, προειδοποίηση Driver Alert System, αυτόματη προσαρμογή cruise control και Park Assist.

Σύμφωνα με την VW, το νέο T-Cross παρέχει το υψηλότερο επίπεδο δικτύωσης και σύνδεσης με τον έξω κόσμο. Ακόμα και η λειτουργία και η προσαρμογή των ενσωματωμένων λειτουργιών είναι διαισθητικές. Τα έξυπνα τηλέφωνα μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά και διαθέτει μέχρι τέσσερις θύρες USB για ακόμη μεγαλύτερη ψηφιακή ευκολία.

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις του νέου VW T-Cross, θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3