ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τζουμέρκα: «Το νερό μπήκε στ' αυλάκι»

Εικόνα του άρθρου Τζουμέρκα: «Το νερό μπήκε στ' αυλάκι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2017, 15:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tην εκτίμηση ότι τα Τζουμέρκα αναδεικνύονται ως τουριστικός προορισμός έκανε το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τουρισμού, κατά την απολογιστική γενική συνέλευση που έγινε στην Πράμαντα.

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων ιδρύθηκε πριν από 2 1/2 χρόνια προκειμένου να βάλει το δικό της λιθαράκι για τη δημιουργία μιας τουριστικής ταυτότητας των Τζουμέρκων. Και από ό,τι φαίνεται, ο στόχος επιτυγχάνεται. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτόν τον καιρό η Ένωση βρίσκεται σε επικοινωνία με εταιρεία τουριστικού marketing για τη διείσδυση των Τζουμέρκων σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό, προγραμματίζεται η προσέγγιση και φιλοξενία εξειδικευμένων blockers, tour operators και δημοσιογράφων. Ανακοινώθηκε δε ότι μια μεγάλη εταιρεία οργάνωσης προγραμμάτων ξενοδοχείων και κρατήσεων κατέθεσε συμφέρουσα προσφορά για τα μέλη της Ένωσης.

Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια, δημιουργήθηκαν κάποια εργαλεία που συνέβαλαν στο να μπουν τα Τζουμέρκα στον τουριστικό χάρτη. Τα εργαλεία αυτά είναι: ένας τουριστικός χάρτης σε ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά (η έκδοση του χάρτη στα γερμανικά έγινε με τη συνδρομή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων), μια τουριστική σελίδα σε τρεις γλώσσες (http://discovertzoumerka.com/), η παραγωγή ενός ολιγόλεπτου βίντεο με τις ομορφιές της περιοχές και η δημιουργία ενός power point, με θεματικές ενότητες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Τζουμέρκων (φυσική ομορφιά, αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία, επαγγελματικές ασχολίες.

«Ήδη τα τέσσερα αυτά εργαλεία αξιοποιούνται για την πληροφόρηση των επισκεπτών και διατίθενται σε tour operators και δημοσιογράφους. Το επόμενο διάστημα, θα επιδιωχθεί η μέγιστη αξιοποίησή τους σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Τίποτε από όσα έγιναν, δεν ήταν αυτονόητο πριν δυόμισι χρόνια. Όμως, με κοπιώδη προσπάθεια, υπομονετική δουλειά, θετική διάθεση για συνεργασία και διεκδικητικό σθένος, ο εξωστρεφής σχεδιασμός μας άρχισε να αποδίδει καρπούς. Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και τώρα η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης στα Τζουμέρκα προβάλλει πιο ευοίωνη…», αναφέρεται από το προεδρείο.

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων ευχαριστεί παράλληλα στην ανακοίνωσή της τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη για το έργο της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με το οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων ώς τα Πηγάδια, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε για την ανταπόκρισή του στο αίτημα χρηματοδότησης της μελέτης βελτίωσης του δρόμου Πλάκα-Άγναντα-Πράμαντα όπως και τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για τη βελτίωση της σήμανσης σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3