ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας προς Σόιμπλε: Καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας προς Σόιμπλε: Καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2016, 17:28
ΕΛΛΑΔΑ

«Πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής, έδειξε ευθέως σε ποιους αναφέρεται λέγοντας πως «όσο μεγάλα πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, δεν θα καταφέρουν το πλεόνασμα της ψυχής του ελληνικού λαού».

«Εμείς βέβαια», πρόσθεσε, «μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι Έλληνες «έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο» το προσφυγικό, στηριζόμενοι στις κυρίαρχες αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. Παρατήρησε ωστόσο ότι δεν είχαν όλοι την ίδια στάση και αντιμετώπιση και ότι και στη χώρα μας, όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, «αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις».

Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχουν «προβλήματα και δυσκολίες» στη διαχείριση του προσφυγικού. «Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να παράσχουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι διότι θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα να βρουν προορισμό αλλά η μονομερής κίνηση του κλεισίματος των συνόρων τους έχει εγκλωβίσει εδώ», είπε για να προσθέσει επίσης ότι «δεν είναι αξιόλογη και η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3