ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Απαντήστε για τη Siemens - Μητσοτάκης: Υπάρχει σκάνδαλο, αλλά…

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας: Απαντήστε για τη Siemens - Μητσοτάκης: Υπάρχει σκάνδαλο, αλλά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 04:54
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πάρα πολύ υψηλούς τόνους έγινε στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στον κύριο Μητσοτάκη, πλήρη ταύτιση με τους καναλάρχες και το μιντιακό κατεστημένο στον αγώνα τους, όπως είπε, να πέσει η πρόσφατα εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας. Θέλουν είπε να ρίξουν την κυβέρνηση και εσείς τους σιγοντάρετε.

«Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον «Κήρυκα Χανίων», τόνισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του προσθέτοντας περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα.

Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός καταλήγοντας ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι «από τη μια ένας κόσμος χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της». Ψεύτη και ανίκανο πρωθυπουργό χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών. 

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Siemens», καλώντας την κυβέρνηση «αν δεν της αρέσει ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ψεύδεται και ότι είναι «πιο παλιός από το παλιό».


ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Πρωθυπουργού επιφύλαξε στην ομιλία της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. 

«Ο τσάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια», είπε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «δεν έχετε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο. Δεν ανέχομαι το bullying, το bullying εκεί που σας παίρνει». 

«Όσο επιλέγεται εσείς και ο κ Μητσοτάκης να στήνεται ένα δήθεν δίπολο η χώρα βαλτώνει και βουλιάζει» τόνισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην δευτερολογία της. 


ΚΚΕ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, εξαπέλυσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση νιώθουν τη λαϊκή πίεση, τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους, όπως είπε , συνταγή τα σκάνδαλα και τη δήθεν πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Η διαπλοκή σας βοήθησε να φτάσετε στην εξουσία, το δικό σας κύριο μέλημα ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους όλους τους άλλους και ιδίως το Ποτάμι», τόνισε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης και απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο τον ρώτησε, «πόσο σας στοίχισε για να βρομίσετε το Ποτάμι;». 

Κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, γιατί επιδίδονται σε κορώνες και κοκορομαχίες αντί να καταθέτουν προτάσεις άσκησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back