Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Ανησυχία για τη δεύτερη αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Τσίπρας: Ανησυχία για τη δεύτερη αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2016, 23:04
ΕΛΛΑΔΑ

Τον προβληματισμό για τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην έγκαιρη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, αλλά και για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το ελληνικό πρόγραμμα. εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η καθυστέρηση της απόφασης του ΔΝΤ όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεδομένης και της πολιτικής αλλαγής στις ΗΠΑ, που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες.

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στην καγκελαρία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη τη μεγάλη σημασία που έχει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταση στην ποσοτική χαλάρωση.


ΕΥΡΩ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιπλέον στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ευρω-τουρκικές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ότι το κυπριακό και το προσφυγικό έχουν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την κρισιμότητα της διατήρησης της ευρω-τουρκικής συμφωνίας -σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό- και κατέστησε σαφές, ότι θα πρέπει ταυτόχρονα και άλλα κράτη της ΕΕ να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, τόσο άμεσα σε επίπεδο μετεγκατάστασης και παροχής στελεχών, όσο και μακροπρόθεσμα.

Αναφορικά με το κυπριακό, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την καγκελάριο για τις ελληνικές θέσεις και τη σημασία των διμερών, ελληνο-τουρκικών διαβουλεύσεων, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση της πολυμερούς διάσκεψης στο κυπριακό. Κατέληξε, δε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να πάρει ενεργό ρόλο η ΕΕ στην πολυμερή διάσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back