Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Αλέξης Τσίπρας: «Η νεολαία θα κρίνει ξανά την αλλαγή»

Εικόνα του άρθρου Αλέξης Τσίπρας: «Η νεολαία θα κρίνει ξανά την αλλαγή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2023, 00:26
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Με συνθήματα άλλης εκλογικής εποχής μπήκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας στο γεμάτο κόσμο κλειστό της Λιμνοπούλας.

«Αλέξη  γερά να φύγει η Δεξιά», και με σαφή αντιδεξιό τόνο στην ομιλία του, ο  κ. Τσίπρας «πάτησε» πάνω στην εμφανή αντιμητσοτακική διάθεση του κοινού.


Η συγκέντρωση ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει το προφίλ διεκδικητή: πολύς κόσμος, με παλμό, ειδικά όταν μπήκε στο κλειστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορές σε όλες τις πολιτικές προελεύσεις του ακροατηρίου.

Ειδικότερα όμως και συχνότερα, αναφορά στη νεολαία. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι νέοι και οι νέες θα κρίνουν το αποτέλεσμα, όχι οι δημοσκοπήσεις. «Αν πάνε να ψηφίσουν, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προλάβει να πακετάρει», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τσίπρας Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολλά και αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του στην τραγωδία των Τεμπών. Οι βολές ήταν ευθείς τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του πρώην υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή που ξανακατεβαίνει στον εκλογικό στίβο. Το «κόμμα των γόνων» είπε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ξεχάσουμε» για τις ευθύνες αλλά και για τη μη επανάληψη της τραγωδίας. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ως «κακοποιητή της δημοκρατίας»  λόγω της άρνησής του σε «1 on 1» τηλεμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφιέρωσε ένα επίσης κεντρικό κομμάτι της ομιλίας του στο σκάνδαλο των υποκλοπών και την «αποδοχή του όρου» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο debate. 

Επίσης διαχώρισε τη Δεξιά από τον κ. Μητσοτάκη. Απαντώντας σε σύνθημα, είπε ότι «δεν είναι ακριβώς Δεξιά. Είναι καθεστώς Μητσοτάκη».

Μίλησε ακόμα για ζητήματα των Ιωαννίνων: Υποσχέθηκε μεγάλο και σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, αναφέρθηκε επίσης στη σιδηροδρομική σύνδεση, τη «σιδηροδρομική Εγνατία» που όπως είπε «δεν είναι για εμάς όνειρο θερινής νυκτός, όπως είναι για τον κ. Μητσοτάκη», αλλά και στο Ιόνια-Κακαβιά που όπως τόνισε, «μένει στα χαρτιά». 

Μίλησε ακόμα για ενίσχυση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των δύο νοσοκομείων της πόλης.  

«Είναι ποιοτικό το πανεπιστήμιό σας, το κράτησαν προσωπικό και καθηγητές. Χρειάζεται όμως βοήθεια» τόνισε και υποσχέθηκε «διπλασιασμό των καθηγητών, εμείς δεν θα πάρουμε αστυνομικούς, καθηγητές θέλουν τα πανεπιστήμιά μας».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για τις ενεργειακές κοινότητες. Είπε δηλαδή ότι "θα συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση που ξεκινήσαμε το '18 και παράτησε η κυβέρνηση της ΝΔ", με επενδύσεις στο δίκτυο και, το 50% των νέων ΑΠΕ, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. 

Έκλεισε με επίσης διεκδικητικό κάλεσμα: 

«Στα Γιάννενα έχει κριθεί το αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτος. Είναι όμως και μια παράσταση νίκης αυτή η μεγάλη συγκέντρωση για όλη τη χώρα, το μήνυμα νίκης και της αλλαγής αντηχεί ήδη. Δεν θα το κρίνουν οι δημοσκοπήσεις το αποτέλεσμα, η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη θα το κρίνει και κυρίως η συμμετοχή των νέων στην κάλπη», ζητώντας από τον κόσμο «ψήφο την ψήφο, πόρτα την πόρτα» μέχρι την Κυριακή, «να στείλουμε σπίτι του τον πιο αλλαζόνα πρωθυπουργό». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back