ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τσίπρας φόρεσε γραβάτα…

Εικόνα του άρθρου Ο Τσίπρας φόρεσε γραβάτα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2018, 23:20
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται», ξεκίνησε την ομιλία τους στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο αίθριο του Ζαππείου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φόρεσε γραβάτα, σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος», υπογράμμισε. «Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια».

«Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε.

«Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «βασική της δέσμευση απέναντι στους εταίρους είναι να μην οπισθοχωρήσουν οι κεντρικές, θεσμικές- το τονίζω θεσμικές - μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ή συνεχίζουμε να υλοποιούμε».

Πρόσθεσε ότι αποτελεί δέσμευση να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί, «την ίδια στιγμή όμως, όποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει στο κείμενο της τελικής συμφωνίας, θα δει ότι αυτό δεν εμπεριέχει δεσμεύσεις για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, να πιάνουμε τους στόχους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός είπε: «Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έδινα τα μάχη με τη στολή εργασίας, χωρίς τη γραβάτα. Έτσι και τώρα θα τη δίνω, γιατί ο ελληνικός λαός έχει να κερδίσει ακόμα πολλές μάχες. Υπάρχουν αδικίες που πρέπει να αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και κλείνοντας, έβγαλε την γραβάτα, που πρωτοφόρεσε σήμερα, σε μία κίνηση συμβολισμού για την συνέχιση της «μάχης» με την στολή εργασίας.


Στη κεντρική φωτογραφία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του φορώντας γραβάτα όπως είχε υποσχεθεί ότι θα φορέσει (στις 24 Ιανουαρίου του 2015) όταν επέλθει η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους, λίγο πριν την ομιλία του, στις Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο Αίθριο του Ζαππείου. (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back