ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Troggs: όταν τα πράγματα αγρίεψαν

Εικόνα του άρθρου The Troggs: όταν τα πράγματα αγρίεψαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2017, 14:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 51 χρόνια, την 1η Απριλίου του 1966, οι Troggs ηχογράφησαν το Wild Thing στο Regent στούντιο, στο Λονδίνο. Χρειάστηκαν 10 μήνες περίπου για να γίνει νούμερο 1 στις ΗΠΑ και νούμερο 2 στην Αγγλία το τραγούδι, αλλά το… κακό είχε ήδη γίνει.

Oι «Τρωγλοδύτες» όπως ήταν το κανονικό τους όνομα, ήταν μια βρετανική μπάντα κάπου στο Χάμσαϊρ. Δεν είχαν δηλαδή την «ευλογία» του προλεταριακού Λίβερπουλ ή την πρωτευουσιάνικη αύρα που απολάμβαναν οι Beatles και οι Who. Ήταν όμως μια γκαράζ μπάντα, αρκετά πριν το γκαράζ γίνει τάση στην αγγλική σκηνή.

Ο Ρεγκ Πρίσλι, αυτός που νιαουρίζει στο μικρόφωνο, ήταν ένας χαρισματικός τύπος, ο οποίος έγραφε επιτυχίες μέχρι σχετικά πρόσφατα (αν έχετε δει το Love Actually, το Love is all around» είναι δικό του) και ήταν ο ένας από τους δύο ιδρυτές της μπάντας, η οποία παρεμπιπτόντως υπάρχει και σήμερα. Ο έτερος ιδρυτής, Ρόνι Μποντ, πέθανε κάπου στη δεκαετία του ’90.

Οι Troggs ηχογράφησαν το Wild Thing με τη μια, το κυκλοφόρησαν και πυροδότησαν το κύμα που έφερε στον αφρό τους MC5, τους Rationals, έδωσαν λίγη από την κινητήρια δύναμή τους στο αστρόπλοιο που ονομαζόταν «The Who», έβαλαν τις βάσεις για τον Ίγκι και τους Stooges που ήρθαν τσαμπουκαλεμένοι λίγα χρόνια αργότερα. Και όλα αυτά, με μια ηχογράφηση.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back