Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρίτη μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Τρίτη μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2022, 16:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 10 του Ιουλίου έγινε μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το μόσχευμα προήλθε από αποβιώσαντα άνδρα και εμφυτεύθηκε σε γυναίκα 55 ετών από τα Γιάννενα, η οποία πάσχει εδώ και αρκετά χρόνια από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η άμεση μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι απόλυτα ικανοποιητική, όπως και η λειτουργία του νεφρικού μοσχεύματος.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μεταμόσχευση νεφρού που γίνεται στο ΠΓΝΙ τον τελευταίο μήνα.

Η μία ήταν επίσης μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη και λήπτρια γυναίκα ηλικίας 50 ετών και η δεύτερη από ζώσα δότρια, μια γυναίκα ηλικίας 55 ετών που έδωσε το μόσχευμα στον 32χρονο γιο της.

Και οι δύο παραπάνω μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι 3 ασθενείς βρίσκονται ήδη στο σπίτι τους.

Η διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί  βαθύτατα   «τους οικείους των θανόντων, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας με την δωρεά των οργάνων,  τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς, καθώς και όλα τα στελέχη (ιατρούς, νοσηλευτές, συντονιστές και λοιπό προσωπικό) της Μονάδος Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου μας και εύχεται η δραστηριότητα αυτή να τύχει ανάλογης συνέχειας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back