Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Tripinview: Αλλάζει τον τρόπο εξερεύνησης των προορισμών

Εικόνα του άρθρου Tripinview: Αλλάζει τον τρόπο εξερεύνησης των προορισμών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2016, 14:27
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αν και ο καιρός αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα κάθε άλλο προδιαθέτει για εξόρμηση στις παραλίες της Ηπείρου, σας παρουσιάζουμε μία ιστοσελίδα που μπορείτε να τις επισκεφθείτε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας, αλλά και να προγραμματίσετε τις επόμενες διακοπές σας.

To tripinview.com είναι ο πρώτος ταξιδιωτικός ιστότοπος, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και να απολαμβάνουν τους παραθαλάσσιους προορισμούς, μέτρο προς μέτρο, όπως είναι στην πραγματικότητα.

Το Tripinview προσφέρει γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες.


Η πλατφόρμα διατίθεται σε web, σε web mobile, σε IOS app και σε Android app και παρουσιάζει ολόκληρη την ακτογραμμή της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μονακό και της Μάλτας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας στη Μεσόγειο και μέρος της ακτογραμμής της Πορτογαλίας, με συνολικό μήκος 40.000 χιλιόμετρα.

Με τη χρήση των εργαλείων αναζήτησης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από 500 παραθαλάσσιους προορισμούς και 7.500 σημεία ενδιαφέροντος, να εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, παραλίες, μαρίνες, λιμάνια, αγκυροβόλια, χωριά και αστικές περιοχές και να δει τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής.

Επίσης οι χρήστες μπορούν να κάνουν απευθείας κρατήσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής τους, έχοντας εικόνα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται, των εγκαταστάσεών του, τι υπάρχει κοντά σε αυτό, της πλησιέστερης παραλίας, τι είδους παραλία είναι, αν υπάρχουν άλλες μικρές παραλίες τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν.

Στο Tripinview προβάλλονται ήδη εκατοντάδες παραθαλάσσια ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία επέλεξαν τον ιστότοπο για την προβολή τους. Κάθε μέλος του τουριστικού και ταξιδιωτικού οικοσυστήματος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να επισημάνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα βίντεο του ιστότοπου. Οι ξενοδόχοι δημιουργούν τα προφίλ τους δωρεάν και παρουσιάζουν τις εγκαταστάσεις τους ως καρφίτσες (pins) στις εικόνες που απεικονίζουν την ακτογραμμή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3