Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: «Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα»

Εικόνα του άρθρου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: «Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, τώρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2023, 01:47
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας, είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Αλμπάνης εξηγεί γιατί ζητάει την ψήφο των πολιτών, με βάση τις έξι προτεραιότητες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • Tην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με στόχο τη δραστική μείωση των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα.
  • Την  ενίσχυση του εισοδήματος με έμφαση στην επιστροφή αναδρομικών σε  συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις, τη θέσπιση της 13η Σύνταξης του 2019,  το αφορολόγητο ποσό των 10.000€, τη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις και το  ακατάσχετο του επαγγελματικού λογαριασμού
  • Την στήριξη του  κοινωνικού κράτους με στόχους την ανάκτηση της εργασίας, την κατάργηση  των Νόμων Χατζηδάκη, το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ένα Ολιστικό  Σχέδιο για τη Δημόσια Παιδεία και την ενίσχυση των ΑμεΑ.
  • Την  Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση για  κατοικίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες με παράλληλη ενίσχυση  της ρευστότητας για  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Την  συγκρότηση ισχυρού δημοκρατικού κράτους με δικαιοσύνη, την επαναφορά της  ΕΥΠ στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη και την ενίσχυση αρμοδιοτήτων της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
  • Την αντιμετώπιση του  δημογραφικού προβλήματος με τη στήριξη μητέρας και παιδιού, μια νέα  στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια και την ένταξη μεταναστών στην  κοινωνία.

Ο κ. Αλμπάνης τονίζει ότι στην παρούσα ιστορική-πολιτική συγκυρία, «η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει με νωπό ακόμη το αποτύπωμα της πανδημίας, την ανάγκη για ανάταση της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους υπερασπιζόμενη την αξία κάθε δημοσίου αγαθού και τη σημασία των αρχών δημοκρατίας».

Προσθέτει ακόμα ότι είναι αναγκαίες η «στροφή στην παραγωγή, δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κοινωνική αλληλεγγύη και η δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της».

Συμπληρώνει ότι «χωρίς αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών, δεν είναι δυνατό να υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, προϋπόθεση για την ανόρθωση της χώρας. Το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας είναι η ανάταση και αναδιάρθρωση του παραγωγικού της ιστού με εστίαση στους κοινωνικά αδύναμους και στην υποστήριξη της μεσαίας τάξης».

Εν τέλει, τονίζει πως αυτές οι εκλογές έχουν ένα ισχυρό επίδικο: «πρέπει να οριοθετήσουν την περίοδο του ‘παλιού]. Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσκολος, οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε πολύπλοκες και «φαινομενικά» ή και πραγματικά αδιέξοδες, κάποιες φορές, αλλά μπορούμε να τον περπατήσουμε με σύνεση, συνοχή και αποφασιστικότητα μέχρι την επιτυχία».

ΣΧΟΛΙΑ
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Σταθερά στην Αριστερά από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού. Του αξίζει η στήριξή μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back