ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία σχολεία στον κόσμο του κώδικα

Εικόνα του άρθρου Τρία σχολεία στον κόσμο του κώδικα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2016, 00:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρία σχολεία του νομού, δύο δημοτικά εντός της πόλης και ένα νηπιαγωγείο στην Κληματιά, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (@CodeWeekEU). Μια πρωτοβουλία που φέρνει κοντά εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μάθουν για τη σύνταξη κωδίκων και την υπολογιστική σκέψη και να αναπτύξουν δεξιότητες, οι οποίες απαιτούνται στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Από την πρώτη διοργάνωση της Εβδομάδας Κώδικα το 2013 έως σήμερα, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής, έχουν δημιουργήσει παρέα κώδικες στο πλαίσιο της εκστρατείας.

Στα Γιάννενα, από 15 έως 23 Οκτωβρίου, οι μαθητές τριών σχολείων, αλλά και οι γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ψηφιακή γλώσσα με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μαρούτσειο), για το 26ο Δημοτικό Σχολείο στο Τσιφλικόπουλο και για το νηπιαγωγείο Κληματιάς.

Το όλο πρότζεκτ στα δύο δημοτικά σχολεία υλοποιεί ο ίδιος εκπαιδευτικός πληροφορικής, ο Δημήτρης Κράββαρης. Όπως λέει στον «Τύπο», είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη του 26ου Δημοτικού Σχολείου. «Στόχος μου ως εκπαιδευτικός είναι να μάθω τους μαθητές μου να δημιουργούν με τους υπολογιστές κι όχι απλώς να τους χειρίζονται. Αυτή η οπτική συμπίπτει με το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικας και για αυτό το λόγο πραγματοποιώ τις αντίστοιχες δράσεις» τονίζει. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, γίνονται στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου, την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, και χρησιμοποιείται  ενδεδειγμένο υλικό ανά ηλικία και γνωσιακό επίπεδο. Επιπλέον, το απόγευμα πραγματοποιείται η δράση «Γονείς και μαθητές προγραμματίζουμε παρέα», όπου ο γονέας και ο μαθητής εναλλάσσουν ρόλους οδηγού και βοηθού στην ολοκλήρωση απλών προγραμματιστικών δραστηριοτήτων. 

Η όλη διαδικασία εκμάθησης προγραμματισμού γίνεται με σύγχρονες προσεγγίσεις, όπως η εφαρμογή δράσεων εκπαιδευτικής ρομποτικής, και στοχεύει στον ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο εκμάθησης του προγραμματισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3