ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρεις ταινίες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Τρεις ταινίες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2024, 15:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της δράσης «Προορισμός Ταξίδι» του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του φεστιβάλ, την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:30, στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα παλαιά σφαγεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

18:30 - Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ινδαρές | Ελλάδα, 2024 | Διάρκεια: 72'

Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Η υπόθεση εμπρησμού ενός πατρογονικού πύργου στο Λειβάρτζι Καλαβρύτων έρχεται στο φως μέσω κάποιων χειρογράφων. Ο έρωτας της Ελένης και του Λιμάζαγα, λίγο πριν από την Επανάσταση του 1821, και μια γονική κατάρα στοιχειώνουν την ιστορία της οικογένειας και του χωριού. Το δημοτικό τραγούδι της Ελένης οδηγεί την αναψηλάφηση ενός παρελθόντος που μοιάζει με παραμύθι.

19:45-Μπίμσα 

Σκηνοθεσία: Τάσος Γεωργίου | Ελλάδα, 2023 | Διάρκεια: 64'

Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Μπίμσα: Το υπόγειο, το κελάρι, εκεί που φυλάμε όσα θέλουμε να διατηρηθούν στον χρόνο. Οι Καλαρρύτες (εκεί που τα ύδατα ρέουν καλώς), τόπος ορεινός, στις κορυφές της Πίνδου, περήφανος, ακμαίος στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι κρατούν γερά τις παραδόσεις, ασκώντας επαγγέλματα που σύντομα θα εκλείψουν, χωρίς την προοπτική διαδοχής.

21:00-Unclickable

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης | Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, 2024 | Διάρκεια: 74'

Στα αγγλικά και πορτογαλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Καλώς ήρθατε στον σκοτεινό κόσμο της ψηφιακής διαφημιστικής απάτης, τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του οργανωμένου εγκλήματος μετά τη διακίνηση ναρκωτικών. Ένα πρώην στέλεχος του χώρου αποκαλύπτει πώς γίνεται, ποια είναι τα θύματά της και ποιος είναι ο ρόλος της Google και του Facebook στο παιχνίδι. 

Για περισσότερες πληροφορίες, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back