ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις Ιεράρχες: Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα φροντιστήρια για την κατάργηση αργίας

Εικόνα του άρθρου Τρεις Ιεράρχες: Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα φροντιστήρια για την κατάργηση αργίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2024, 12:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την κατάργηση της αργίας για τα φροντιστήρια, των Τριών Ιεραρχών (30/1) με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που αδιαφορούν για τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων να νομοθετούν την κατάργηση μιας αργίας στις 27/1/24, δηλαδή μόλις τρεις μέρες πριν κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο για καταπάτηση κατακτήσεων των εργαζομένων».

Σημειώνει ότι κατά της αργίας έχει τοποθετηθεί η ΟΕΦΕ αλλά και φροντιστηριακοί όμιλοι. «Έρχεται τώρα λοιπόν η κυβέρνηση να δώσει, μέσα σε μια νύχτα, και τη βούλα του νόμου στις απαιτήσεις τις εργοδοσίας για μάθημα πρωί – μεσημέρι – βράδυ χωρίς λεπτό διαλείμματος, διακοπές αργίας», τονίζει ο σύλλογος.

Αντικρούει τα επιχειρήματα των φροντιστών περί εξίσωσης όρων εργασίας με τη δημόσια εκπαίδευση, λέγοντας ότι «αν θέλουν να μιλήσουμε για εξίσωση των όρων εργασίας μας με το δημόσιο, να μιλήσουμε για την καθολική αργία τα σαββατοκύριακα, τις 15ήμερες διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τις τοπικές αργίες, που θα έπρεπε να ισχύουν απαρέγκλιτα και για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών. Ό,τι συνέβαινε δηλαδή και στα φροντιστήρια πριν την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας».

Τέλος, ο σύλλογος καλεί στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου και ζητάει να αποσυρθεί η απόφαση κατάργησης της αργίας και μεταξύ άλλων, κατοχύρωση υπερεργασίας και υπερωριών στη βάση του ωραρίου 21 ωρών, πλήρη ασφάλιση για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων με 21 ώρες εργασίας ανεξάρτητα από το πλήθος των συμβάσεων, κατοχύρωση τριετιών στη βάση των εννιάμηνων συμβάσεων χωρίς κανένα χαμένο έτος εργασίας, απαγόρευση χρέωσης άδειας σε αργίες και γιορτές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back