ΗΠΕΙΡΟΣ

Τρεις εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου Τρεις εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2024, 14:46
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τρεις εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει μέσα στον Μάρτιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

-Την Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 18:00, θα γίνουν διάλεξη της ομότιμης καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα «Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Είσοδος ελεύθερη.

- Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11:30, θα γίνουν τα εγκαίνια της μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» με έργα μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, εμπνευσμένα από το βραβευμένο ομότιτλο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά. Υπεύθυνη Εικαστικός: Γεωργία Μάντζου.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Διοργανώνεται δε από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αβγό ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Είσοδος ελεύθερη.

- Την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 20:30, η πολιτιστική ομάδα «Άτυπη Σύναξη», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, διοργανώνει ποιητική μουσική βραδιά αφιερωμένη σε πέντε ηπειρώτες ποιητές. Θα διαβαστούν ποιήματα των: Μιχάλη Γκανά, Άλκη Αλκαίου, Βασίλη Γκουρογιάννη, Γιάννη Ζαρκάδη και Γιάννας Κούλα υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιώργου Ντάλλα. Επί σκηνής οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη φλάουτο, Νίκος Νοτίδης ακορντεόν, Γιώργος Ντάλλας κιθάρα, Βαρβάρα Τζοβάρα και Ωρίωνας Ντάλλας τραγούδι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Χαρίκλεια Δήμου.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back