Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς

Εικόνα του άρθρου Τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2016, 14:32
ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα τραγωδίας στο στο hot spot της Μόριας με νεκρούς μια 60χρονη και το 6χρονο εγγόνι της, Ιρακινοί πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής, από έκρηξη φιάλης υγραερίου μέσα στη σκηνή τους, ενώ με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν τη νύχτα στην Αθήνα με C130 η 30χρονη κόρη της, μητέρα του παιδιού, καθώς και το δεύτερο παιδί της.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το βράδυ όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξερράγη φιάλη υγραερίου την ώρα που μέσα στη σκηνή της μαγείρευε η 60χρονη και το εγγόνι της κοιμόταν δίπλα της. Και οι δυο εγκλωβίστηκαν μέσα στην καιόμενη πλαστική σκηνή και κάηκαν ζωντανοί. 

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στις διπλανές σκηνές, δεδομένου του ότι στο χοτ σποτ επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Έντρομες γυναίκες και παιδιά, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι από το Ιράκ,  άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν από τη φωτιά που επεκτείνονταν γρήγορα. Κάποιοι πρόσφυγες μαζί με αστυνομικούς προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Τελικά, περίπου στις 3 τα χαράματα οι φωτιές έσβησαν, ενώ μεγάλος αριθμός ανθρώπων διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.

Συγκλονισμένος από το τραγικό συμβάν δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει σε δύσκολες συνθήκες έναν αποφασιστικό αγώνα για την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες για ασφάλεια και ποιότητα ζωής στα κέντρα φιλοξενίας».

Στο θέμα αναφέρθηκε, πριν από λίγο, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Μας επιβαρύνει. Μας κάνει να σκεφτούμε ακόμα περισσότερο της ευθύνες» είπε από το βήμα της βουλής απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός.

«Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν ευθύνες. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να στείλει τους ανθρώπους που έχει υποσχεθεί στα νησιά, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου», δήλωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση: «Η αδιαφορία και ο κυνισμός της κυβέρνησης οδήγησαν στην χτεσινή τραγωδία», Η αποπομπή όλων όσων είναι διοικητικά υπεύθυνοι είναι αυτονόητη εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός έχει όλη την πολιτική ευθύνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back