Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Τρ. Αλμπάνης: «Αγροτική πολιτική με τον παραγωγό στο επίκεντρο»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2023, 18:23
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Γιάννενα, συναντήθηκε με πολίτες σε Ελληνικό, Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα και Πρωτόπαππα.

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι «τα παραδοσιακά προϊόντα αγροδιατροφής είναι ένας από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς τομείς της Ηπείρου» αλλά και ότι υπάρχει ανεπάρκεια στην κάλυψη από εθνικές παραγωγές. 

«Η πρότασή μας στοχεύει σε ένα νέο μοντέλο αγροτικής πολιτικής με τον παραγωγό στο επίκεντρο και απαιτεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να είναι πληροφορημένος. Θα πρέπει να είναι πλαισιωμένος από έναν ισχυρό μηχανισμό για στήριξη του εισοδήματός του και τη δύσκολη μετάβαση στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» τόνισε και πρόσθεσε ότι το πλάνο, «απαιτεί την επανατοποθέτηση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής σε όλη την αλυσίδα αξίας,  τον τουρισμό, την εστίαση και τη βιομηχανία τροφίμων με θεσμοθέτηση κινήτρων απορρόφησης της παραγωγής και μείωσης του αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω προηγμένης ιχνηλάτησης».

Ανέφερε τελικά την «εγγύηση τεσσάρων πυλώνων για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές αποτελούν: η ανθεκτικότητα (στην παραγωγή και το περιβάλλον), η προσβασιμότητα (χρηματοδοτικά εργαλεία),η ασφάλεια (για παραγωγούς και καταναλωτές) και η ποιότητα (καλά τρόφιμα για όλους)».

Σχετικά με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Δικαιοσύνη Παντού», ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι «μόνο μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη, μια  αλλαγή που θα είναι σε βάθος και θα ακουμπήσει την καθημερινότητα των πολιτών.»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back