ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Τρ. Αλμπάνης: «Θα επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στα όργανα του πανεπιστημίου»

Εικόνα του άρθρου Τρ. Αλμπάνης: «Θα επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στα όργανα του πανεπιστημίου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2023, 11:14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωάννινων, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο και στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών επισκέφθηκε ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο κ. Αλμπάνης συζήτησε με το επιστημονικό προσωπικό και τους νέους ερευνητές για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεταξύ των άλλων επεσήμανε μεταξύ άλλων προεκλογικές δεσμεύσεις όπως ο διπλασιασμός του αριθμού μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας με 2.000 διορισμούς ανά έτος, η αύξηση διοικητικού προσωπικού τουλάχιστον κατά 15%, καθιέρωση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στα τμήματα των Πανεπιστημίων, των οποίων η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν, δωρεάν μεταπτυχιακά, διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλα τα Α.Ε.Ι., κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ΕΒΕ, αύξηση του φοιτητικού επιδόματος, εθνικό σχέδιο φοιτητικής στέγης κ.α.

Για το «νόμο Κεραμέως» ο κ. Αλμπάνης ανέφερε ότι «σημαντικής προτεραιότητας πρωτοβουλία είναι η επαναφορά όλων των ακαδημαϊκών και διοικητικών αρμοδιοτήτων στα εκλεγμένα όργανα των πανεπιστημίων όπως η Σύγκλητος και οι Συνελεύσεις των Τμημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3