ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο στην Ορεστιάδα

Εικόνα του άρθρου Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν άσυλο στην Ορεστιάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 22:22
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο στρατιωτικοί έφθασαν στις 15 Φεβρουαρίου στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας με τους δικηγόρους τους και παραδόθηκαν ζητώντας άσυλο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα ονόματα που έδωσαν οι δύο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πηγές στην Αθήνα, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.

Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

Να σημειωθεί ότι πριν τρεις μέρες άρχισε η δίκη των 47 στρατιωτικών που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν.

Από τους 47 κατηγορούμενους, οι 44 είναι προφυλακισμένοι και οι τρεις άλλοι, οι οποίοι καταζητούνται, δικάζονται ερήμην.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Μαρμαρίδα όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τους είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back