dodoni back
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Άγκυρα

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Άγκυρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2024, 18:51
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας κοντά στην Άγκυρα την Τετάρτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν πλάνα με πολλούς ένοπλους δράστες να εισέρχονται στο κτίριο εν μέσω αναφορών για πυροβολισμούς και μια δυνατή έκρηξη.

«Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της TUSAS στο Καχραμανκαζάν της Άγκυρας. Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες και τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης X, αναφερόμενος στις αεροδιαστημικές βιομηχανίες.

Ο Γερλίκαγια δήλωσε αργότερα ότι «δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν», χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν άλλοι δράστες..

«Έχουμε τέσσερις μάρτυρες. Έχουμε 14 τραυματίες. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση και εύχομαι έλεος στους μάρτυρές μας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνάντησης των BRICS στο Καζάν της Ρωσίας.

Τα αίτια και οι δράστες της έκρηξης και των πυροβολισμών που ακολούθησαν παρέμειναν ασαφή. Ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας και ότι υπήρχαν όμηροι μέσα στο κτίριο. 

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στο σημείο, ενώ οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν μια κατεστραμμένη πύλη και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα χώρο στάθμευσης. Οι εικόνες έδειχναν τους δράστες να φέρουν τουφέκια επίθεσης και σακίδια πλάτης καθώς εισέρχονταν στο κτίριο.

Το Anadolu ανέφερε επίσης ότι οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για την επίθεση.

Η TUSAS είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες άμυνας και αερομεταφορών της Τουρκίας. Κατασκευάζει μεταξύ άλλων το KAAN, το πρώτο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της χώρας, και απασχολεί πάνω από 10.000 υπαλλήλους.

Με πληροφορίες από ΑΡ, Reuters. Φωτογραφία: Anadolu

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ