Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουριστικό Πάσχα ξανά: Τι γίνεται στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Τουριστικό Πάσχα ξανά: Τι γίνεται στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2022, 15:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το φετινό Πάσχα θα είναι το πρώτο τουριστικό μετά από δύο χρόνια καραντίνας και περιορισμού μετακινήσεων. Φυσικά, πάντα οι εκδρομείς έβρισκαν τον τρόπο να… «ελιχθούν» με «ελληνικό τρόπο» και να κάνουν το παραδοσιακό ταξίδι στο χωριό, είτε εκμεταλλευόμενοι το ασταθές πλαίσιο, είτε τις ανακολουθίες της διοίκησης, τις οποίες τόσο γλαφυρά και συγκινητικά περιέγραφε ο τότε υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι νόμιμα, legit που λένε. Τα ταξίδια θα γίνουν κανονικά, αλλά θα περιοριστούν σε ένα βαθμό από το δυσθεώητο πλέον, για το μέσο ελληνικό βαλάντιο, κόστος της βενζίνης.

Ωστόσο, τα μέτρα σύγκρισης θα είναι αυτά του 2019, όπως λέει πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, στον Τύπο Ιωαννίνων.

«Οι πληρότητες στο νομό για το Πάσχα είναι περίπου στο 85%» λέει, με αυξομειώσεις, ανάλογα με την περιοχή. «Υπάρχουν πχ παραδοσιακοί προορισμοί που αυτές τις μέρες είναι πλήρεις», τονίζει.

Κίνηση όμως, υπάρχει και υπάρχει κυρίως από έλληνες εκδρομείς. Επίσης, οι τιμές είναι στα επίπεδα του 2019, αν και αυτή η τουριστική περίοδος μάλλον θα είναι η τελευταία κατά την οποία θα ισχύσει αυτός ο όρος. «Δεν έχουμε μετακυλήσει τις αυξήσεις στις τιμές μας, αλλά δεν γνωρίζω για πόσο θα μπορούμε να το κάνουμε ακόμα αυτό» λέει ο κ. Σιούτης.

Κίνηση υπάρχει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο κ. Σιούτης εκτιμάει ότι η τιμή των καυσίμων επηρεάζει την κίνηση, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αν οι τιμές ήταν χαμηλότερες.

Ίσως, αν δοθεί το 15ευρο πριν τη Μ. Παρασκευή, βελτιωθεί κάπως η εικόνα….

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back