ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Topolino: Το νέο ηλεκτρικό της Fiat

Εικόνα του άρθρου Topolino: Το νέο ηλεκτρικό της Fiat
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2023, 14:34
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Fiat Topolino Dolcevita δίνει μια χαρούμενη πινελιά στα ηλεκτρικά μίνι αυτοκίνητα, προσθέτοντας στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου μια αναδιπλούμενη υφασμάτινη ηλιοροφή και ανοιχτές πόρτες. 

Είναι η μία από τις δύο εκδόσεις που θα κυκλοφορήσει η Fiat για το νέο Topolino, ενώ η δεύτερη, που ονομάζεται «κλειστή» ή απλά Fiat Topolino, έχει τις συνηθισμένες πόρτες και την κλασική οροφή του αυτοκινήτου. 

Τόσο η κλειστή όσο και η ανοιχτή έκδοση υποστηρίζονται από μια πληθώρα αξεσουάρ που περιλαμβάνει από μια οπίσθια μπαγκαζιέρα – η Fiat την ονομάζει Dolcevita Box – μέχρι... ντουζιέρα για όσους περνούν πολλές ώρες στην παραλία! Διαθέτουν επίσης συνολικά 63 λίτρα εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου εκείνου μεταξύ οδηγού και συνοδηγού όπου μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλίτσα.

Το Fiat Topolino είναι η μικρή αδελφή του 500, παίρνοντας το όνομα και τον σχεδιασμό του από το αρχικό 500, το οποίο αποκαλούνταν χαϊδευτικά «Topolino» -που μεταφράζεται ως «κουτάβι» ή «ποντικάκι» - λόγω του μικρού του μεγέθους. 

Με ηλεκτρική τεχνολογία και μπαταρία δυναμικότητας 5,4 kWh προσφέρει αυτονομία έως 75 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση η οποία απαιτεί μόλις τέσσερις ώρες από μια κοινή οικιακή πρίζα. Η τελική ταχύτητα είναι 45 χλμ./ώρα, μια επίδοση που απαντάται και σε άλλα αντίστοιχα microcars του ανταγωνισμού.

Ανάλογα τους νόμους της κάθε ευρωπαϊκής χώρας, το Topolino μπορεί να οδηγηθεί από κατόχους από 14 ετών και άνω με την διάθεση του στην ιταλική αγορά να ξεκινά στα τέλη του τρέχοντος έτους. Στην ελληνική αγορά αναμένεται το 2024.

Με πληροφορίες από topgeargreece



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back