ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ένα «κατηγορώ» και οι «μοναδικοί ένοικοι της πολυκατοικίας»

Εικόνα του άρθρου Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ένα «κατηγορώ» και οι «μοναδικοί ένοικοι της πολυκατοικίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2023, 18:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μαργαρίτα Κιτσανού είναι περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου και επί πολλά χρόνια ήταν συνδικαλιστικό στέλεχος στον χώρο της δημόσιας υγείας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Συμμετείχε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με την παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Στέφανου Ζούμπα. Αν και έρχεται δεύτερη σε ψήφους, δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί, καθώς η παράταξη διατηρεί δύο έδρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων –μία για τον επικεφαλής και μία για τον πρώτο σε σταυρούς, τον Χάρη Λιούρη.

Το «ευχαριστώ» της Κιτσανού προς όσους-ες την ψήφισαν, συνοδεύεται και από ένα «κατηγορώ». Η κα Κιτσανού αποφάσισε να βάλει κατά των «μοναδικών ενοίκων της πολυκατοικίας» που εξακολουθούν να κινούν τα νήματα. «Αναφέρομαι σε πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους συν αυτώ…» επισημαίνει, χωρίς να λέει ονόματα. Είναι σαφές όμως ότι η κα Κιτσανού εννοεί τον πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη.

Σε αυτούς τους «ενοίκους της πολυκατοικίας» και σε ένα «περίεργο σύνδρομο εξάρτησης από παρελθοντικές πολιτικές φιγούρες» (αλλά και σε άλλους παράγοντες), η κα Κιτσανού καταλογίζει όχι μόνο τα σταθερά μειωμένα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και την υιοθέτηση πρακτικών που προσβλέπουν, όπως σημειώνει, στη «μετεκλογική χειραγώγηση και τον παρασκηνιακό έλεγχο του πολιτικού και κομματικού status». Πρακτικές που, όπως αναφέρει, εφαρμόστηκαν όχι μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις βουλευτικές.

«Είναι αυτές οι πρακτικές, που όπως στις βουλευτικές, έτσι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οδήγησαν να επιλεγούν και να υποστηριχθούν σε κάποιες περιπτώσεις υποψήφιοι, όχι με γνώμονα τις ικανότητες, τον αγώνα τους και τη δυναμική τους, αλλά τις προσωπικές προτιμήσεις, εκείνων που προσβλέπουν στη μετεκλογική χειραγώγηση και τον παρασκηνιακό έλεγχο του πολιτικού και κομματικού status» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον δικό της αγώνα στις τελευταίες εκλογές, επισημαίνει ότι πάλεψε «χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματισμούς και χωρίς να συμμετέχει σε γραμμές ή σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Κλείνει δε τη δημόσια τοποθέτησή της, αναφέροντας ότι αν το ΠΑΣΟΚ θέλει αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα πρέπει να υπερβεί τις παρελθοντικές εξαρτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back