ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Δημήτρη Τζιόβα

Εικόνα του άρθρου Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Δημήτρη Τζιόβα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2022, 15:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ Δημήτρη Τζιόβα διοργανώνειε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».  

Ο Δημήτρης Τζιόβας που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1957. Την περίοδο 2000-2003 διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, στο οποίο, τώρα, είναι καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών.

Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλάπΠανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και έχει διευθύνει τη μεταφραστική σειρά νεοελληνικής λογοτεχνίας που εκδίδεται από το Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (1995-1998) και μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών Journal of Modern Greek Studies (1992-2007), Byzantine and Modern Greek Studies (1995-2009), Journal of Greek Media and Culture (Advisory Board 2014 μέχρι σήμερα) και Gramma, που εκδίδεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2003 μέχρι σήμερα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Τζιόβας, ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και η Ελένη Παπαργυρίου, δρ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Θα συντονίσει ο Κώστας Καραβίδας, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back