ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι ζητάνε οι αγρότες

Εικόνα του άρθρου Τι ζητάνε οι αγρότες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2024, 15:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος, ενόψει και της αποψινής (26/1) κινητοποίησης στα Γιάννενα, διατυπώνει η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών:

  1. Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανά Kwh για το αγροτικό ρεύμα. Παράλληλα κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας καθώς και αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ή επαναφορά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των παραγόμενων προϊόντων σε όλους τους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  2. Κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.
  3. Ένταξη του κλάδου της πτηνοτροφίας σε όλα τα αναπτυξιακά κίνητρα τόσο του ΠΑΑ όσο και του Αναπτυξιακού Νόμου.
  4. Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τις ενισχύσεις σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.
  5. Όχι στα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των χορηγούμενων αποζημιώσεων ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής.
  6. Άμεση άτοκη ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου καθώς και την επαναφορά των 120 δόσεων στην ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  7. Ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
  8. Αναπλήρωση του εισοδήματος των αμπελουργών λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής με ενίσχυση 600 € ανά στρέμμα.
  9. Εξομοίωση του συντελεστή Φ.Π.Α των παραγόμενων κτηνοπτηνοτροφικών προϊόντων με τον συντελεστή Φ.Π.Α των ζωοτροφών ήτοι στο 6%.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back