ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε οι Ενώσεις Συντακτών για το ασφαλιστικό

Εικόνα του άρθρου Τι λένε οι Ενώσεις Συντακτών για το ασφαλιστικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2016, 19:51
ΕΛΛΑΔΑ

Με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΠΗΝ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ευρεία σύσκεψη των προεδρείων της ΠΟΕΣΥ, των Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου καθώς και των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών Ταμείων, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκαν τα εξής: Η κοινή αγωνιστική στάση για τη διατήρηση του Αγγελιοσήμου και την επέκτασή του στο διαδίκτυο, διεκδίκηση της αυτονομίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της ενημέρωσης, η υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.

Ακόμα αποφασίστηκε συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την επεξεργασία κοινών θέσεων και προτάσεων με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω θέσεων και προς την κατεύθυνση της ασφαλιστικής διεύρυνσης των παραπάνω ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

«Αυτές οι θέσεις του κλάδου συγκροτούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη διαλόγου άμεσα με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του αγώνα για τη διάσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων της ενημέρωσης» τονίζει το κοινό ανακοινωθέν. Επίσης, οι ενώσεις αποφάσισαν να ασκήσουν όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες. Ακόμα, η σύσκεψη χαιρέτισε τον ένα χρόνο από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι « συμβολίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για υπεύθυνη ενημέρωση. Όμως ο αγώνας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία, απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή ΣΣΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back