Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τι Its Kale Festival, τι Castle Rock Festival»;

Εικόνα του άρθρου «Τι Its Kale Festival, τι Castle Rock Festival»;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 14:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αναβίωση του Castle Rock Festival, που πολύ κάποτε γινόταν στο Κάστρο των Ιωαννίνων, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Ένα φεστιβάλ που έρχεται από τα παλιά με βασικό νου τον Γιώργο Γάκη (τότε και τώρα), ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ.

Ωστόσο, πολλά πράγματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστό, ενώ δεν υπάρχει ούτε συνολικός προϋπολογισμός δεδομένου ότι το φεστιβάλ θα γίνει το καλοκαίρι. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο Δήμος Ιωαννιτών αποδέχεται χρηματοδότηση ύψους 8.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου (από τον κωδικό με τίτλο «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων») για τη διοργάνωση του 5ου Castle Rock Festival.

Η αποδοχή της χρηματοδότησης έγινε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα να εκφράζει τους προβληματισμούς της για το αν καταργείται το Its Kale Festival.

O δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απάντησε ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να μηδενίσουμε το έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών». Για το Castle Rock Festival, είπε ότι είναι ένα φεστιβάλ που προϋπήρχε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και «ο σκοπός είναι να διαμορφωθεί σε μια νέα βάση», προσθέτοντας ότι θα βρεθούν επιχορηγήσεις και από άλλους φορείς -η επιχορήγηση της Περιφέρειας αποτελεί ένα μέρος της συνολικής επιχορήγησης που θα απαιτηθεί.

Το φεστιβάλ προϋπήρχε όντως. Το 1ο Castle Rock Festival έγινε το… 2004, και ακολούθησαν οι χρονιές 2005, 2006  και 2010- χρονιές δημαρχίας του Νίκου Γκόντα. Επί δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου και προεδρίας Μωυσή Ελισάφ στο Πνευματικό Κέντρο, δεν έγινε Castle Rock Festival, διοργανώθηκε όμως για δύο χρόνια το Rock City Festival από τον Γιώργο Γάκη και πάλι.

Για το περιεχόμενο του 5ου Castle Rock Festival, ο κ. Ελισάφ είπε πολύ λίγα: ότι θα είναι ένα φεστιβάλ με πολυ-εκδηλώσεις και με όλα τα είδη της μουσικής και ότι θα συμμετέχουν όλες οι δομές της πόλης αφιλοκερδώς.

Και όσο για το μέλλον του Its Kale Festival, έδωσε την απάντησή του: «Τι Its Kale Festival, τι Castle Rock Festival, το ζήτημα είναι η ποιότητα και η αποδοχή από την κοινωνία. Το ζητούμενο είναι ένα φεστιβάλ αντάξιο της πόλης. Θα κριθούμε όλοι στην πορεία». Σημειωτέον βέβαια ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του Castle Rock Festival αποτελούσε μία από τις βασικές προτάσεις του προγράμματος για τον πολιτισμό κατά την προεκλογική περίοδο από την παράταξη του κ. Ελισάφ.  

Διαβάστε την άποψη του «Τύπου Ιωαννίνων» για τα γιαννιώτικα φεστιβάλ εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back