Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-10-2021, 15:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίζεται η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία, με ανακοίνωσή της, έρχεται καταγγείλει τη δημοτική αρχή σχετικά με την παραχώρηση κλειστών σχολικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Καταρχάς, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε παραχώρηση αιθουσών σε κάποιους συλλόγους μόνο. Η ενόχληση της παράταξης εστιάζεται κυρίως στο ότι, όπως σημειώνεται, «η δημοτική αρχή έφτασε να μας (σ.σ. την αντιπολίτευση) εντελώς ψευδώς πως ευθυνόμαστε εμείς για την καθυστέρηση στην απόδοση των αθλητικών χώρων ευθύνης του Δήμου Ιωαννιτών, προς τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης». Η παράταξη κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή (τη σύμπραξη παρατάξεων και τους ανεξαρτοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα και με την ανακοίνωση) για «πρωταθλητισμό στο ψέμα».

Η παράταξη αναφέρει ότι 21 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε να ενημερωθεί πότε θα γίνει η παραχώρηση των κλειστών σχολικών αιθουσών στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, προκειμένου τα παιδιά να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους και οι γονείς να οριστικοποιήσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. «Ουδεμία συγκεκριμένη απάντηση λάβαμε» τονίζει.

Και συνεχίζει… Στις 13 Οκτωβρίου 2021, και με αφορμή σχετικό θέμα του δημοτικού συμβουλίου –που αφορούσε αίτημα πολιτιστικού συλλόγου για παραχώρηση σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- η παράταξη πρότεινε την αναβολή του θέματος ώστε η δημοτική αρχή να καταθέσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για τις παραχωρήσεις αυτές.

«Επιπρόσθετα, προτείναμε το θέμα της παραχώρησης να έρθει άμεσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση. Ταυτοχρόνως, η δημοτική αρχή μάς ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση αιθουσών σε κάποιους συλλόγους, γεγονός που εκθέτει τη δημοτική αρχή καθώς δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό και ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια βάσει των οποίων αποφασίζει η δημοτική αρχή. Το γεγονός αυτό όμως, οφείλει να προβληματίσει πρωτίστως τους εκπροσώπους των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η παράταξη καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι «είναι ανήμπορη να διοικήσει και να προγραμματίσει ακόμα και απλά θέματα» και της ζητά να καταθέσει σήμερα την ολοκληρωμένη εισήγησή της για την απόδοση στους δημότες, μέσω των οργανωμένων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των κλειστών σχολικών αιθουσών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα