ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τι γίνεται με την πανδημία στο Μέτσοβο;

Εικόνα του άρθρου Τι γίνεται με την πανδημία στο Μέτσοβο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2021, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To Μέτσοβο έχει γίνει επανειλημμένα «επίκεντρο ενδιαφέροντος» για σωστούς ή και λάθος λόγους, αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρήθηκε έξαρση κρουσμάτων, ενώ χτες, 7 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με τον προσφιλή του τρόπο (ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook), ανέφερε ότι χάθηκαν δύο άνθρωποι και έριξε την ευθύνη σε «σκοταδιστές που δημιουργούν θέμα εκ του μη όντος». Είναι μεγάλο λάθος αυτό που γίνεται». Υπερθεμάτισε δε, λέγοντας «όχι άλλα  θύματα από τους άσχετους που θεωρούν την επιστήμη μακριά από τον Θεό», ρίχνοντας έτσι  την ευθύνη σε «θρησκευτικούς αποτροπείς» του εμβολιασμού.

Φαίνεται πάντως πως παρά το γεγονός ότι ο νομός Ιωαννίνων ήταν στα υποτιθέμενα «αυξημένα επίπεδα συναγερμού» του επιδημιολογικού χάρτη και παραμένει σε αυτά, δεν έχει ληφθεί κάποιο σοβαρό αποτρεπτικό μέτρο.

Σήμερα, η Δύναμις Δημοτών, ή αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Μετσόβου, εγκαλεί τον δήμαρχο για δηλώσεις του (δεν αναφέρει πού και πότε έγιναν), λέγοντας: «Με ένα χρόνο καθυστέρηση, ο δήμαρχος Μετσόβου αντιλήφθηκε εν τέλει ότι η περιοχή είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο ίδιος (όπως λέει) θα γίνει πιο αυστηρός».

Η παράταξη τον κατηγορεί πως υπήρχε ανοχή σε παραβάσεις περιοριστικών όρων κ.λπ. και συμπληρώνει: «Σαφώς και η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει αλλά δεν είναι επί του παρόντος, το σημαντικό είναι ότι έστω και τώρα η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναλάβει δράση».

Καταλήγει τονίζοντας ότι η «κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει όλοι με την υπεύθυνη στάση μας, επιτέλους, να δείξουμε το δρόμο».

Επίσημη ενημέρωση, από αρμόδιους φορείς (πχ ΕΟΔΥ) δεν υπάρχει για την ακριβή κατάσταση και τη σοβαρότητά της, στο Μέτσοβο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back