ΗΠΕΙΡΟΣ

Τι έκαναν 10 αρχιτέκτονες από την Ισπανία στο Μορφάτι;

Εικόνα του άρθρου Τι έκαναν 10 αρχιτέκτονες από την Ισπανία στο Μορφάτι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2023, 13:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου, στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, έγινε ένα θερινό εργαστήριο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το εργαστήριο οργανώθηκε και συντονίστηκε από την ομάδα TiriLab, με τη συμβολή των αρχιτεκτόνων και ερευνητών Χριστίνας Σερίφη και Juan Chacón.

Σε αυτό συμμετείχαν 10 Ισπανοί φοιτητές και καθηγητές από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Μαδρίτης (Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, ETSAM), σε συνεργασία με το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιεστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Οι συμμετέχοντες φοιτητές ασχολήθηκαν με το εγκαταλειμμένο πέτρινο δημοτικό σχολείο του χωριού, με στόχο να μπορεί να γίνει λειτουργικό για την τοπική κοινότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔήμουΗγουμενίτσας, οι φοιτητές κατέγραψαν σε σχέδια τις φάσεις και τις δυνατότητες της ανακαίνισης, επιδιόρθωσαν το ξύλινο πάτωμα, ανακατασκεύασαν τις παλιές βιβλιοθήκες του, αποκατέστησαν τους πίνακες των δύο αιθουσών, τοποθέτησαν εντειχισμένα ξύλινα καθίσματα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν δύο μεγάλα τραπέζια πολλαπλών χρήσεων και  μετακινούμενους πάγκους.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Μπράβο σε όλους!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back