Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση του Phygital

Εικόνα του άρθρου Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση του Phygital
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2018, 23:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Καλέντζι έγινε η πρώτη συνάντηση του έργου Phygital στο Καλέντζι, στις 26 Απριλίου. Συμμετείχαν τοπικοί παραγωγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, καθώς και επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανοικτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις δραστηριότητές τους και τις δυνατότητες που προσφέρονται στο πλαίσιο του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο Phygital επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ανοικτό χώρου συνεργατικής κατασκευής (makerspace) στο χώρο που διεξήχθη η συνάντηση, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εργαστούν σε κοινές υποδομές και με κατάλληλα μηχανήματα να κατασκευάσουν ή να προσαρμόσουν εργαλεία που χρειάζονται για τις εργασίες τους. Επιπλέον, μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας θα μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να βοηθήσουν παρόμοιες ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συνάντηση ασχολήθηκε με την παρουσίαση του έργου και το προτεινόμενο μοντέλο οργάνωσης. Επίσης, έγινε επίδειξη σχετικών παραδειγμάτων από τη διεθνή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν σχετικά με διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην περιοχή, όπως η επεξεργασία σιτηρών, η συγκομιδή δημητριακών και τα προβλήματα προσβασιμότητας σε δύσβατες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, και προτάθηκαν πιθανές λύσεις που με κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να κατασκευαστούν από τους ίδιους. 

Η ερευνητική ομάδα του P2P Lab παρουσίασε τη λίστα του εξοπλισμού που πρόκειται να εγκατασταθεί στον χώρο και ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες σχετικά με την εξειδίκευση των εργαλείων και την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στον ίδιο χώρο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.p2plab.gr/el/



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back