ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι θα γίνει με το εργοτάξιο;

Εικόνα του άρθρου Τι θα γίνει με το εργοτάξιο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2020, 13:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε απόσταση… αναπνοής από τη λίμνη, σε έκταση που ανήκει στο υπουργείο Υγείας.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητά της τη «μετακόμιση» του εργοταξίου σε δημοτική έκταση στην περιοχή της οδού Νιάρχου, όπου έχει χωροθετηθεί και το Πράσινο Σημείο. Προς την κατεύθυνση αυτή, είχε αναθέσει τρεις συνολικά μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκρομηχανολογική), οι οποίες δεν έχουν τελειώσει…

Η νυν δημοτική αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει, όπως φαίνεται, τι θα κάνει με αυτό το έργο. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «περίπλοκη» και παρέπεμψε σε μια μελλοντική συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Έσπευσε δε να δηλώσει ότι το συγκεκριμένο έργο της μετεγκατάστασης του εργοταξίου έχει «μηδέν ωριμότητα», χωρίς να αποσαφηνίσει αν πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να «τρέξει» το έργο.

Από σχετική συζήτηση που είχε γίνει τον Ιούνιο σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, προέκυψε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μελέτες που είχαν ανατεθεί. Στη συνεδρίαση εκείνη, η επιτροπή δεν αποδέχτηκε αίτημα της αναδόχου εταιρίας (η ίδια εταιρία και για τις τρεις μελέτες) για λύση της σύμβασης για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η οικονομική επιτροπή έδωσε προθεσμία στην εταιρία να ολοκληρώσει και να παραδώσει τις μελέτες μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Μια σημαντική παράμετρος της όλης υπόθεσης, είναι ότι η απομάκρυνση του εργοταξίου συνδέεται με τον σχεδιαζόμενο παραλίμνιο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο που συνδέει την πλατεία Μαβίλη με το Πέραμα. Ένας σχεδιασμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για τον οποίο η νυν δημοτική αρχή εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει εκφράσει τις προθέσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back