Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τηλεκπαίδευση σε όλο το πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Τηλεκπαίδευση σε όλο το πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2020, 10:34
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει να… προπορεύεται των κυβερνητικών αποφάσεων και με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου από χτες, 29 Οκτωβρίου, ζητάει από όλα τα τμήματά του, σε όλη την Ήπειρο, να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως ακαδημαϊκή διαδικασία, μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αφορά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά.

  • Όλες οι εξετάσεις μαθημάτων και πρόοδοι καθώς και οι πτυχιακές εργασίες θα γίνονται μόνο με εξ αποστάσεως διαδικασία για την παραπάνω περίοδο.
  • Τα ερευνητικά εργαστήρια θα λειτουργούν μόνο με το 50% του προσωπικού τους με φυσική παρουσία και συνεχή εναλλαγή.
  • Η σίτιση του Πανεπιστημίου συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο, τα δε κυλικεία συνεχίζουν να λειτουργούν με παραλαβή σε πακέτο ή με διανομή των προϊόντων (delivery).

Οι καθηγητές και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί των Τμημάτων στην Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, που διαμένουν στα Γιάννενα, θα συνεχίσουν το έργο τους και την εκπαίδευσή τους αντίστοιχα με εξ αποστάσεως διαδικασία, με δεδομένη την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων. Σημειωτέον ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό ίδρυμα που έχει συμμορφωθεί με την απαγόρευση μετακινήσεων, την ώρα που στο συγκεκριμένο ζήτημα επικρατεί ασυνεννοησία, ασάφειες και αμηχανία φορέων.

Επίσης, το ίδρυμα συνιστά στους φοιτητές που διαμένουν στην πόλη των Ιωαννίνων, να φορούν συστηματικά τις μάσκες, να αποφεύγουν χώρους μεγάλου συγχρωτισμού και να ακολουθούν όλες τις υγειονομικές οδηγίες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επανέρχεται στα αιτήματά του για τον μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ιδιαίτερα των διαμενόντων στις Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος.

Τέλος, ζητάει έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για κάλυψη των αναγκαίων υλικών προστασίας από την πανδημία, όπως μάσκες, απολυμαντικά, γάντια και εφαρμογή απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους του ιδρύματος.

Η παραπάνω απόφαση και τα μέτρα θα επανεκτιμηθούν με βάση τις συνθήκες της επιδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων σε δυο εβδομάδες και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back