ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τηλεφωνική απάτη: Ο «γιατρός» και τα δήθεν έξοδα

Εικόνα του άρθρου Τηλεφωνική απάτη: Ο «γιατρός» και τα δήθεν έξοδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2024, 13:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ εξακολούθηση προχώρησαν χτες το μεσημέρι στα Γιάννενα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, χτες το πρωί υπήρξε πλήθος καταγγελιών από πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους. Αυτοί προσποιούνταν ότι είναι γιατροί νοσοκομείου της πόλης και ζητούσαν χρήματα προκειμένου να υποβάλουν επειγόντως το παιδί τους σε χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί. 

Μάλιστα, μέλη της οργάνωσης παρίσταναν – κατά περίπτωση – την κόρη ή τον γιο τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, ενώ, όπως προέκυψε, ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα». Θα παραλάμβανε αυτοπροσώπως τα χρήματα, στην περίπτωση που κάποιος από τους πολίτες πειθόταν από το σχέδιό τους. 

Μετά τις καταγγελίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συγκρότησε ειδική ομάδα η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον αλλοδαπό και να επέμβει την ώρα που παραλάμβανε από ημεδαπό, που είχε εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο, χαρτοσακούλα με 2.000 ευρώ. Τα χρήματα επιστράφηκαν στο παρά λίγο θύμα. 

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε μπει προχτές στη χώρα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Κατασχέθηκαν επίσης 600 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back