ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τεχνική… ένταση για το πρόγραμμα έργων

Εικόνα του άρθρου Τεχνική… ένταση για το πρόγραμμα έργων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2016, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν έλειψαν οι εντάσεις στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ιωαννιτών χτες το βράδυ, ακόμα και από συμβούλους που μέχρι τώρα δεν είχαν συμμετάσχει σε τέτοια περιστατικά. Το… ωραίο είναι ότι μετά από 2,5 περίπου ώρες συζητήσεων και αντεγκλήσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψήφισε το σχέδιο, παρότι οι εισηγητές της αμφισβήτησαν σχεδόν όλες τις πλευρές του.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος έκανε την εισήγηση, λέγοντας ότι το σχέδιο ακολουθεί την ίδια πολιτική των 2 προηγούμενων ετών: «Βελτίωση καθημερινότητας, παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά με ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, διάνοιξη δρόμων, αθλητικά έργα», ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες προετοιμάζουν μελέτες ώστε να είναι έτοιμες για πιθανές χρηματοδοτήσεις. Ο κ. Λιόντος τόνισε ακόμα ότι «ολοκληρώσαμε επιτυχώς τη διαδικασία κλεισίματος του ΕΣΠΑ σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον. Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας και προσπάθειες ηγεσίας και υπηρεσιών».

Σχετικά με τις δημοτικές ενότητες, ο έτερος αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας περιέγραψε το σχέδιο ως εξής: «Δίνουμε καταρχάς σε κάθε δημοτική ενότητα ένα μικρό τεχνικό πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο οι πρόεδροι σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, θα μπορούν να το αξιοποιήσουν». Ο κ. Μανταλόβας ήταν ένας από τους πόλους έντασης, όταν προκλήθηκε από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης Νίκο Μακόπουλο. Ο κ. Μακόπουλος, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που εξανίσταται σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κλήθηκε από το προεδρείο να σταματήσει να φωνάζει, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Επιφυλάξεις σε διάφορες εντάσεις και για διαφορετικούς λόγους, εξέφρασαν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες και καταψήφισαν το πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back