ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο κυνήγι… των κρουσμάτων

Εικόνα του άρθρου Στο κυνήγι… των κρουσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2020, 19:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες το απόγευμα δύο νέα κρούσματα στα Γιάννενα -και ένα ακόμη στη Θεσπρωτία. Και ως συνήθως, όποτε υπάρχουν νέα κρούσματα, η κοινωνία αναρωτιέται ποιοι είναι, αν είναι δίπλα μας (και πόσο δίπλα μας) και τα λοιπά, και στα social media να γίνονται διάφορες υποθέσεις, με αυτή των εισαγόμενων κρουσμάτων από την Αλβανία να κερδίζει έδαφος…

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις, εξέφρασε την ενόχλησή του για το ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια ώρα έσπευσε να διαβεβαιώσει, ωστόσο, ότι τα δύο νέα κρούσματα… δεν είναι δικά μας.

Όπως είπε πρόκειται για δύο νεαρά άτομα που βρίσκονται σε άλλη περιοχή της χώρας και τα οποία έχουν δηλώσει ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων. Αυτό που δεν γνωρίζει, είναι «αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή»…

Προφανώς δεν μπορεί κανείς να μπει σε ντετεκτιβίστικες λογικές, ενώ ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να εμπλουτίσει την ενημέρωση. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα καταγράφονται ανά Περιφερειακή Ενότητα με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Ο κ. Καχριμάνης, με αφορμή την όλη υπόθεση, ζήτησε να επιστρέψει η ευθύνη της ενημέρωσης για την Ήπειρο στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως γινόταν κατά την περίοδο της καραντίνας και λίγο καιρό μετά. «Η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα. «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…». Τέλος ο περιφερειάρχης ζήτησε από όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα κατά του κορονοϊού και ειδικά από τους νέους να μη συνωστίζονται τα βράδια σε κέντρα διασκέδασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back