Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τελική ευθεία για το πρώτο φεστιβάλ στο πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Τελική ευθεία για το πρώτο φεστιβάλ στο πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 19:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ξεκινάει μεθαύριο Πέμπτη το Artwave festival στο πάρκο Πυρσινέλλα. Ο υπεύθυνος της ομάδας διοργάνωσης Γιάννης Κοψίνης, μίλησε για τις λεπτομέρειες του φεστιβάλ, μαζί με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο και υποσχέθηκε «τη δημιουργία ενός θεσμού  ετήσιας συνάντησης  φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας» με ετήσιο ραντβεού. «Φιλοδοξία μας είναι το 2019 να διοργανώσουμε το 2ο ARTWAVE FESTIVAL IOANNINA 2019, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Να φτιάξουμε δηλαδή μια αυτοϋποστηριζόμενη εικαστική και μουσική γιορτή, ελεύθερη και ανοικτή σε όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δε κ. Γκόγκος είπε ότι «πέρα από ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αποτελεί και ένα δείγμα γραφής ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτιστικής δράσης, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την περιοχή μας». Ο κ. Κοψίνης ευχαρίστησε τον κ. Γκόγκο και τον Δήμο Ιωαννιτών «γιατί με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις τους κάνουν εφικτή τη διοργάνωση».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, έχουν ανταποκριθεί 50 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο σπήλαιο Περάματος θα γίνει έκθεση video art  με επιμελήτρια την Σίλβια Γκράντι από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας, κάτι που απ’ ό,τι γνωρίζω γίνεται για πρώτη φορά, παγκοσμίως. Ωστόσο, video art έχει προβληθεί ξανά στο σπήλαιο Περάματος, σε παλιότερη εκδήλωση.

Η έκθεση «Restless waters» ξεκινά επίσης την Δευτέρα 9 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, θα συνοδεύεται και από διάφορες περφορμανς και καθημερινά, υπάρχει το μουσικό πρόγραμμα (Χαΐνηδες, Αγγελάκας, 12ος Πίθηκος κ.α.).

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκθέσεων και συναυλιών υπάρχει στη σελίδα του Πνευματικού Κέντρου και της διοργάνωσης www.artwavefestival.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back