ΒΟΥΛΗ

Τελικά, τι ψήφισε ο κ. Σαμαράς;

Εικόνα του άρθρου Τελικά, τι ψήφισε ο κ. Σαμαράς;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2020, 16:49
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η «διαδικασία-εξπρές» με την τροπολογία που ανακοίνωσε από χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία αποτρέπει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και μετατρέπει τις ποινές σε αφαιρέσεις βαθμών.

Η υπόθεση που πήρε τεράστιες πολιτικές διαστάσεις, έφτασε μέχρι την προειδοποίηση στους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι πρέπει να ψηφίσουν οπωσδήποτε, με την προειδοποίηση διαγραφής.

Τελικά, ψήφισαν 156 υπέρ και 90 κατά.

Ενώ αρκετά ΜΜΕ παρατήρησαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν στην ψηφοφορία, το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, δεν τον ανέφερε ως απόντα.

«Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μουζάλας. Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόφγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν» αναφέρει το τηλεγράφημα, μεταξύ άλλων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη θέση από κυβερνητικής πλευράς ή από τον πρώην πρωθυπουργό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back