ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία-Ομολόγησε αστυνομικός (upd)

Εικόνα του άρθρου Ταυτοποιήθηκε η σορός του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία-Ομολόγησε αστυνομικός (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2016, 20:51
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας αστυνομικός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Μπραζίλια, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη, με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, 29 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, ένα προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.

Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε σε καμένο λευκό αυτοκίνητο στο προάστιο Νόβα Ιγουάτσου ταυτοποιήθηκε από τις αρχές της Βραζιλίας και ανήκει στον 59χρονο Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη.

Όπως μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη Βραζιλία ως ύποπτους για τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη η αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγό του Φρανσουάζ Αμοιρίδη και τον φερόμενο ως εραστή και συνεργό της Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο. 

Νωρίτερα, τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι, αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Βραζιλίας που έχουν αναλάβει την έρευνα εντόπισαν κηλίδες αίματος σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου.

Το όχημα που βρέθηκε καμένο στο προάστιο Νόβα Ιγουάτσου και μία απανθρακωμένη σορός μέσα σε αυτό, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη. Την είδηση έκανε γνωστή η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής με ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία γνωρίζει ότι το άψυχο σώμα του διπλωμάτη μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 το πρωί.

Η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες της ασφάλειας και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο.

Η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, φθάνει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για κατάθεση (φωτ. O Globo)

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό, τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας άντρας μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο τμήμα. Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Ο καναπές που βρέθηκε στο σπίτι που διέμενε ο Αμοιρίδης θα μεταφερθεί για έρευνα. Πλέον η αστυνομία ψάχνει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσει πώς μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του πρέσβη.

Τέλος κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών, ενώ κατόπιν εντολής του υπουργείο Εξωτερικών στη Βραζιλία μεταβαίνει και ο πρέσβης της χώρας μας στο Μπουένος Άιρες Δημήτρης Ζεβελάκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3