Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βραζιλία-Μεξικό: Κάτι σαν «τοπικό ντέρμπι»

Εικόνα του άρθρου Βραζιλία-Μεξικό: Κάτι σαν «τοπικό ντέρμπι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2018, 11:24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα τοπικά ντέρμπι είναι απρόβλεπτα, γιατί παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, πλην της δυναμικότητας των ομάδων. Η Βραζιλία πχ έχει κερδίσει τους 23 από τους 40 αγώνες που έχει δώσει με το Μεξικό, σε μια συνάντηση «γνωστών από παλιά» που έχει προσφέρει μερικές από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του ποδοσφαίρου.

Καταρχάς, η σημερινή θα είναι η τέταρτη σε παγκόσμιο κύπελλο. Την πιο πρόσφατη, πριν από 4 χρόνια, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0.  Το ’50 και το ’54, η Βραζιλία είχε «φιλέψει» με 9 γκολ συνολικά το Μεξικό, στις δύο αναμετρήσεις σε Μουντιάλ.

Το 1997 όμως, ήταν η χρονιά των συναρπαστικών παιχνιδιών. Στις 16 Ιουνίου, Βραζιλία και Μεξικό βρίσκονται αντιμέτωπες στο Κόπα Αμέρικα. Στο στάδιο Ραμόν Αγιλέρα στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, ο «Ματαδόρ» Λουίς Ερνάντες βάζει μπροστά το Μεξικό με 2-0 από το 31ο λεπτό. Στην επανάληψη όμως, η Βραζιλία μπαίνει μέσα αποφασισμένη και ανατρέπει το σκορ στο 77’ με τον Λεονάρντο. Αμφότερες οι ομάδες φτάνουν στους «4» όπου η Βραζιλία παίρνει το κύπελλο και το Μεξικό, την τρίτη θέση.


Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οι δύο ομάδες ξαναβρίσκονται αντιμέτωπες στο Ριάντ, στο Confederations Cup, ξανά στον όμιλο. Το ματς είναι ισόπαλο μέχρι το 51’, με τα γκολ των Ρομάριο και Κουατεμόκ Μπλάνκο. Μέσα σε πέντε λεπτά όμως, οι Βραζιλιάνοι φτάνουν το 3-1 και το τελικό 3-2 διαμορφώνει στο 90’ ο Ραμίρες.


όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ, είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back