ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TAXIS: Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποστολή βεβαιώσεων αποδοχών

Εικόνα του άρθρου TAXIS: Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποστολή βεβαιώσεων αποδοχών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2017, 23:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 31 Μαρτίου οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα πρέπει να έχουν στείλει στο TAXIS τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα και ειδικά για τις περιπτώσεις καταβολής μερισμάτων σε φυσικά πρόσωπα από νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες με απλογραφικά βιβλία ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017.

Σημειώνεται, ότι ήδη οι υπηρεσίες του TAXIS προσυμπληρώνουν ένα μεγάλο μέρος από τα στοιχεία των δηλώσεων των φορολογούμενων. Μεταξύ αυτών είναι και τα εισοδήματα που προκύπτουν από τις βεβαιώσεις αποδοχών των μισθωτών και των συνταξιούχων, οι οποίες αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρσι σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι, προκύπτει πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να είναι η 15η Ιουλίου, ενώ η πρώτη διμηνιαία δόση καταβολής του φόρου (από τις τρεις δόσεις) θα είναι η 30η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back