ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ταλίν: Συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης

Εικόνα του άρθρου Ταλίν: Συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2017, 13:49
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η δημιουργία ενός ασφαλούς και εποικοδομητικού ψηφιακού μέλλοντος για τους ευρωπαίους πολίτες σε όλους τους τομείς από την εργασία ως την βιομηχανία και από την εκπαίδευση ως τις υπηρεσίες πρόνοιας θα απασχολήσουν τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στο Ταλίν της Εσθονίας.

Χθες η συζήτηση επικεντρώθηκε  στο μέλλον της Ευρώπης, όπου και ανιχνεύθηκαν οι προθέσεις για την επόμενη περίοδο και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχηγοί κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύτηκαν να εργαστούν εντατικά μέσα στους επόμενους μήνες ώστε ο διάλογος για το μέλλον της ΕΕ να καταλήξει το καλοκαίρι του 2018 σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να δοθεί έμφαση στις κοινωνικές πολιτικές, στο σχεδιασμό για το μεταναστευτικό, τις σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία και τα Δυτικά Βαλκάνια, στην αναβάθμιση του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της και ενίσχυση της αμυντικής της πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την κοινωνική Ευρώπη βασισμένη στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα.

Τέλος κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη χθεσινοβραδινή συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε ευρεία στήριξη για τη μη εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά ζητήματα και αντικατάσταση του από ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείου.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back