Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Το ταξίδι της Αντιγόνης» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «Το ταξίδι της Αντιγόνης» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2019, 21:09
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Ταξίδι της Αντιγόνης» έρχεται για δύο παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στις 19:00 και στις 21:00.

Το θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (διαβάστε κριτική της παράστασης εκείνης εδώ).

Αυτή τη φορά, η ηρωίδα του Σοφοκλή θα συναντήσει την εκδοχή της από το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανουίγ εντός… των τειχών, στη σκηνή της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας». 

Σε σχετικό σημείωμα για το θεατρικό έργο αναφέρεται: «Μέσα από την συλλογικότητα της ερασιτεχνικής ομάδας και την διαδικασία της πρόβας που εξελίσσεται στη σκηνή, αναλύονται δραματουργικά τα δύο κείμενα, εντοπίζονται οι διαφορές και τις ομοιότητες τους στη δομή, την πλοκή και το ύφος. Το δρώμενο λειτουργεί άλλοτε σαν σπουδή και άλλοτε σαν συγκριτική μελέτη ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και το αστικό δράμα. Μέσα από την παρουσίαση αποσπασμάτων και σκηνών από τα δύο έργα και με την παρέμβαση του σκηνοθέτη καθ’ όλη την διάρκεια της ‘πρόβας’ στόχος είναι ο θεατής να προσεγγίσει το θέατρο υπό νέο πρίσμα. Να καταλάβει ότι η δημιουργική διαδικασία προσφέρεται για να μάθει, να αντιληφθεί και να ‘διαβάσει’ ανάμεσα από τις γραμμές».

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νάκος

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Νάκος, ενώ η ιδέα-σύλληψη είναι του Δημήτρη Κατσάνου. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σταυρούλα Συγκούνα, Σοφία Γιώτη, Σπυριδούλα Σούκη, Διονυσία Μαζανίτη, Λαμπρινή Παπαδήμα, Ευγενία Ζειμπέκη, Κατερίνα Πετράτου, Λένα Σοκορέλη, Δανάη Φώτη, Παναγιώτης Νάκος, Κώστας Βενέτης, Ντίνος Ζαχαριάδης, Αλέξης Φούκης, Άρης Τσούκης, Δημήτρης Κατσάνος, Κατερίνα Κολοβού, Ράνια Κλάπα, Βέτα Γραβάνη, Θάλεια Οικονόμου, Άγγελος Σαΐντ, Γιώργος Νάκος, Μελίνα Κατσάνου, Νίκος Παπανικολάου, Χάρης Μπερρής, Μάριος Κατσάνος, Έλλη Κατσάνου, Αρετή Αγγέλη, Παύλος Κατσάνος.

Σε ανακοίνωσή της, η «Σύνθεση» ευχαριστεί το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούτσας Ιωαννίνων για τη βοήθειά τους.

Προπώληση εισιτηρίων:

Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11, τηλ. 2651034911)  και ξενοδοχείο «Πολιτεία» (Ανεξαρτησίας 109, τηλ. 2651030090 ).

 Γενική είσοδος 7 ευρώ. Προπώληση - μειωμένο: 5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back