ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ταξίδι εξοικείωσης» στα ορεινά

Εικόνα του άρθρου «Ταξίδι εξοικείωσης» στα ορεινά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2019, 21:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεκαπέντε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες  από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ελλάδα φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου από 26 έως 28 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip), το οποίο είχε θεματικό χαρακτήρα, με έμφαση τον αστικό τουρισμό (city break) και τον τουρισμό φύσης.

Οι 15 δημοσιογράφοι και  τουριστικοί πράκτορες την πρώτη μέρα  παραμονής τους στα Ιωάννινα, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, το Κάστρο και την Λίμνη Παμβώτιδα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Μουσείο Αλή Πασά στο Νησί ενώ δοκίμασαν την παραδοσιακή κουζίνα, μέσα από ένα ειδικό  μενού το οποίο τους παρουσίασε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ζαγόρι, και ιδιαίτερα στο Μονοδένδρι και στη χαράδρα του Βίκου, αλλά και στον Ελαφότοπο όπου έγινε επίσκεψη σε αγροτουριστική μονάδα.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, στο δείπνο υποδοχής που παρέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου προς τιμήν τους, τόνισε πως «αξιοποιώντας το δίκτυο των δυο μεγάλων αυτοκινητόδρομων, την καθοριστική συμβολή των αεροδρομίων του Ακτίου και των Ιωαννίνων, όπως και του Λιμένα Ηγουμενίτσας, οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν από το βουνό  στη θάλασσα  μέσα σε λίγο χρόνο». 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, θα ακολουθήσει 2o ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, το οποίο  θα υλοποιηθεί  την άνοιξη του 2020 καλύπτοντας θεματικά τις παραθαλάσσιες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back