Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα... Ύδατα παίρνουν τους μηχανικούς

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2016, 19:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση του 2014, όταν δηλαδή εννιά μηχανικοί που εργάζονται στις διευθύνσεις του δήμου Ιωαννιτών ζήτησαν να μετατεθούν στη διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επιστρέφει και ο δήμος διαμαρτύρεται για έναν απλό λόγο: γιατί αν ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις μετάταξης, θα χάσει δεκατρείς συνολικά μηχανικούς από μια καίρια, για ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και έργα, υπηρεσία.

Αρχικά, ο δήμος «μπλόκαρε» τις εννιά αιτήσεων μετατάξεων που έγιναν με βάση το νόμο 4117/2013, τον οποίο ο δήμος θεωρεί απαράδεκτο γιατί επιτρέπει μετάταξη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος. Ο νόμος, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φέρει και την υπογραφή του τότε αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη. Ήδη τότε, είχε ολοκληρωθεί με τον ίδιο νόμο η μετάταξη άλλων δύο μηχανικών της Πολεοδομίας και δύο ακόμα, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών είχε δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο, ο νόμος παρέμεινε… νόμος και έτσι, σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το πρωί, ήρθε η ειδοποίηση από το υπουργείο ότι δύο μηχανικοί μετατάσσονται στη διεύθυνση Υδάτων.

Αυτό για το οποίο ανησυχεί ο δήμος είναι ότι θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις για τις υπόλοιπες έντεκα μετατάξεις. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στη δήλωσή του ζητάει να σταματήσει άμεσα η διαδικασία, τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης (μιας και οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο ή καθόλου, ελέω μνημονίου). «Δεν είναι δυνατόν να παραμένει σε ισχύ νομοθέτημα που δίνει τη δυνατότητα σε ένα υπάλληλο να αποχωρεί από την υπηρεσία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα από όπου αποχωρεί» αναφέρει και λέει ακόμα ότι εδώ και πέντε χρόνια, ο δήμος έχει χάσει το 60% των μηχανικών του με διάφορους τρόπους. « Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει η Πολεοδομία και η Τεχνική Υπηρεσία με 13 μηχανικούς λιγότερους και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η αφαίμαξη» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back