Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα τραγούδια που αλλάζουν, αλλά είναι και γνωστά: μια συζήτηση με τον Παύλο Παυλίδη

Εικόνα του άρθρου Τα τραγούδια που αλλάζουν, αλλά είναι και γνωστά: μια συζήτηση με τον Παύλο Παυλίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2017, 21:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Σε μια σύντομη συζήτηση με τον Παύλο Παυλίδη, λίγο πριν έρθει για δύο βράδια στο Θυμωμένο Πορτραίτο, μπορείς να ανακαλύψεις διάφορα πράγματα


Παίζετε ντουέτο στη σκηνή με τον Ορέστη Μπενέκα. Τι διαφορετικό έχουν αυτές οι εμφανίσεις από τα γνωστά;

Αυτό που θα παρουσιάσουμε στα Γιάννενα, το ντουέτο που έχουμε με τον Ορέστη, είναι μια άλλη η προσέγγιση των κομματιών. Οι διαφορές είναι κυρίως ενορχηστρωτικές

Είναι μια άσκηση ύφους;

Άσκηση πραγματικότητας θα έλεγα. Αλλά δεν ξέρω αν αφορά μόνο το ύφος. Είναι μια προσπάθεια να εξελίσσουμε όσο περισσότερο γίνεται αυτό που έχουμε. Αυτό το ντουέτο, που στην ουσία είναι η αιτία που καταλήξαμε κατά την άνοιξη με μερικές συναυλίες συνοδευόμενοι από ένα κουαρτέτο εγχόρδων, είναι κάτι που έχει συνέχεια και με ενδιαφέρει πάρα πολύ.

Μιλώντας για άνοιξη, φέτος την άνοιξη κλείνει ένας χρόνος από τον πιο πρόσφατο δίσκο. Θα έχουμε συνέχεια;

Νομίζω πως ήμασταν υπερπαραγωγικοί τα τελευταία χρόνια. Οπότε άμεσα, όχι. Σιγά σιγά.

Υπάρχουν τραγούδια, όχι δικά σου, που θα ήθελες αλλά δεν έχεις παίξει επί σκηνής;

Έχει γίνει αυτό σε ένα βαθμό, σε μικρό όμως. Υπάρχουν τραγούδια που δεν είναι δικά μου και τα έχουμε παίξει και με τον Ορέστη μάλιστα, αλλά και με τους B movies. Νομίζω όμως ότι θα γίνει, εκ των πραγμάτων αυτό. Είναι συνέχεια στη σκέψη μου ότι θα μπορούσα να κάνω και έναν ολόκληρο δίσκο με διασκευές. Είπαμε, σιγά σιγα όμως.

Υπάρχει κάτι καινούργιο στην ελληνική δισκογραφία που σου κάνει εντύπωση;

Δεν έχω ξεχωρίσει κάτι ιδιαίτερο. Μου άρεσε για άλλη μια φορά ο δίσκος των Gravity says I, δεν θα έλεγα όμως ότι έχω ανακαλύψει κάτι ολοκαίνουργιο που να το πω ως πληροφορία, ας πούμε. Αλλά είναι πάντα ευχής έργο να ακούμε κάτι καινούργιο και γι αυτό έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά για κάτι αλλιώτικο ελληνικό αλλά και ξένο. Να ανακαλύπτουμε δηλαδή πράγματα στη μουσική και μάλιστα, μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με αυτή.

 Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ κι εγώ


info

O Παύλος Παυλίδης επιστρέφει στο Θυμωμένο Πορτραίτο παρέα με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα για δύο συναυλίες, στις 19 και 20 Ιανουαρίου, στις 22.00 (εισιτήριο 10 ευρώ)

Κερδίστε 2+2 προσκλήσεις

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back