Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα σχέδια της Toyota για την ηλεκτροκίνηση

Εικόνα του άρθρου Τα σχέδια της Toyota για την ηλεκτροκίνηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 12:28
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό, το κυρίαρχο θέμα είναι η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, τα ανώτατα στελέχη των εταιρειών τονίζουν σε κάθε ευκαιρία το υψηλό κόστος κατασκευής των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και την προσπάθεια που γίνεται για να προσδιορισθούν λογικές τιμές πώλησης.

Η Toyota, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα λανσάρει σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα πωλείται στην Ευρώπη μέχρι το 2021. Ένα χρόνο νωρίτερα υπολογίζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις ενός ηλεκτρικού μοντέλου στην αγορά της Κίνας.

Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αρχικά εστιάζει τις προσπάθειες της στη κατασκευή ηλεκτρικών SUV και φορτηγών, γιατί αυτοί οι τύποι οχημάτων ανταποκρίνονται περισσότερο στην νέα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Την εταιρεία απασχολεί ιδιαίτερα η έλλειψη κερδοφορίας από τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γι' αυτό έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη των υβριδικών μοντέλων όπου και είναι πρωτοπόρος.

Η Toyota προβλέπει ότι τα υβριδικά μοντέλα της θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεών της στην Ευρώπη το 2019, ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ εκτιμά ότι μέχρι το 2021 το ποσοστό των υβριδικών μοντέλων της θα αυξηθεί στο 60%.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να διαθέσει 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα(EV) παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Το πρώτο της EV, θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα είναι μια έκδοση του C-HR για την αγορά της Κίνας. Αυτό το μοντέλο ίσως να πωληθεί και στην Ευρώπη.

Η Toyota εξετάζει την περίπτωση ένα ηλεκτρικό φορτηγό να προέλθει από τη συνεργασία της με τον γαλλικό όμιλο PSA. Η PSA προμηθεύει ήδη την ιαπωνική εταιρεία με μικρά φορτηγά και η Toyota ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα πάρει επίσης ένα συμπαγές φορτηγό από το γαλλικό όμιλο. 

Η PSA, εξελίσσει ήδη ηλεκτρικές εκδόσεις των μεσαίων φορτηγών της, ξεκινώντας από το επόμενο έτος με το Opel/Vauxhall Vivaro.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back