ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τα smartphones επιστρατεύονται στη μάχη κατά του καρκίνου

Εικόνα του άρθρου Τα smartphones επιστρατεύονται στη μάχη κατά του καρκίνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2017, 11:44
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κάλεσμα στους κατόχους κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android ώστε να μοιράσουν μέρος της υπολογιστικής ισχύος στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, απευθύνουν οι επιστήμονες.

Η πλεονάζουσα υπολογιστική ισχύ των συσκευών Android και των υπολογιστών μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να βρεθούν εκείνες οι χημικές ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν πρέπει να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή από εδώ.

Όπως σημειώνει ο Jane Wakefield στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC, το World Community Grid στήθηκε από την ΙΒΜ το 2004 και από τότε πάνω από 700.000 εθελοντές έχουν βοηθήσει ερευνητές στην πραγματοποίηση πολύπλοκων υπολογισμών για την καλύτερη κατανόηση του Έμπολα, του Ζίκα, του HIV κ.ά. 

Αρχικά χρησιμοποιούσε την υπολογιστική δύναμη επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά πριν λίγα χρόνια στο πλαίσιό του προστέθηκε εφαρμογή Android. Πλέον υπάρχει συνεργασία με το πρόγραμμα Smash Childhood Cancer για να βρεθούν θεραπείες για έξι είδη παιδικού καρκίνου (όγκοι στον εγκέφαλο, καρκίνος του ήπατος και των οστών κ.ά.).

«Η εφαρμογή τρέχει μόνο όταν έχετε 90% φόρτιση μπαταρίας και περιμένει μέχρι να συνδεθείτε σε Wi-Fi για να μη χρησιμοποιεί δεδομένα. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην εμποδίζει και να μην είναι παρεμβατική» είπε η Χουάν Χίντο, program manager στην IBM Corporate Citizenship στο  BBC, εξηγώντας πως οι ερευνητές που αναζητούν τις καλύτερες θεραπείες για μια σειρά καρκίνων πρέπει να «τρέχουν» εργαλεία εξομοίωσης για να προβλέπουν πώς τα καταφέρνει μια χημική ένωση στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3